Mai sunt de strans: 0 €

  • Photo Gallery
  • Blog
  • facebook
  • twitter
  • donate

Cine-i in spatele Green Education?

Trebuie sa incep prin a spune ca Green Education este un proiect international cu participanti din majoritatea tarilor europene, din India si din Australia.

Eu sunt Stefan Jaleru, 26 de ani, nascut in Galati, Romania, in prezent cu domiciliul in Valencia, Spania. In anul 2008 am absolvit Facultatea de IT Management in Bucuresti si am decis sa pornesc intr-o calatorie de 5 luni in Asia (www.AsianPaths.com) alaturi de cel mai bun prieten. Am petrecut mai bine de 2 luni calatorind prin India cu rucsacul in spate, incercand sa ne identificam cat mai putin cu clasicul turist si sa cunoastem adevarata India care nu apare in pliantele pentru vizitatori. In luna ianuarie 2009 in Bangalore am stat cu ajutorul Couchsurfing (www.CouchSurfing.org) in casa lui Vinay si Googie doi localnici, informaticieni, avand ocazia sa cunoastem mai bine realitatea din provincia Karnataka.

Cateva luni dupa aceasta calatorie s-a nascut idea de a realiza un proiect educational de dimensiuni restranse fara a implica bani din sectorul privat sau public . Asa a aparut idea Green Education Project. In timpul ce a urmat am inceput sa povestesc idea acestui proiect apropiatilor, prietenilor si noilor calatori pe care ii intalneam, obtinand mereu suportul moral necesar pentru a duce idea mai departe.

Au urmat studii pentru a vedea care este forma cea mai economica si durabila pentru a realiza acest proiect si bugetul necesar pentru realizarea lui fara a include in acest buget cheltuielile personale ale celor care il vor realiza. Proiectul a inceput �sa respire� prin zeci de perticipanti care si- au adus fiecare contributia pentru a-l face sa fie mai eficient si original.

Am ales India, fiind una din tarile cu cel mai mic procent de utilizatori de calculator din lume si pentru ca stiam ca in India deja avem o legatura cu provincia, lucru care poate face ca proiectul sa nu fie doar ceva temporal ci sa prinda radacini.

Este tara unde doar 8 % dintr-o populatie de aprox. 1,3 miliarde de locuitori stie sa foloseasca un calculator. Acest laborator este o fereastra deschisa catre cunoastere, accesul la informatie si catre o educatie mai moderna si atractiva care sa poata oferi o sansa reala elevilor dintr-o scoala din mediul rural.

In spatele Green Education Project suntem noi toti, cei care isi ofera munca voluntara, cei care au donat, cei care au spus povestea mai departe si inclusiv tu care acum citesti aceste randuri si vei povesti despre aceasta ideie prietenilor tai.

 

Green Education Project | Stefan Jaleru | greeneducationproject@gmail.com
Design by: cornecoba.com