Mai sunt de strans: 0 €

  • Photo Gallery
  • Blog
  • facebook
  • twitter
  • donate

Proiectul

"Green Education" este un proiect simplu ce are ca scop crearea unui laborator de informatica si formarea unui profesor intr-o scoala dintr-un mediu rural defavorizat in India provincia Karnataka.

Proiectul are un cost scazut urmarind utilizarea calculatoarelor ce provin din procese de modernizare ale marilor companii si introducerea acestora intr-un proiect de educatie unde pot avea o viata utila indelungata. Procesul de educatie va fi oferit in primele trei luni de un profesor voluntar, timp in care se va forma un profesor local pentru a se asigura continuitatea proiectului.

"Green Education" doreste echiparea unui laborator cu 12 calculatoare Pentium 4 sau echivalent ce pot oferi performantele necesare intruirii elevilor cu nivel incepator-mediu. Calculatoarele vor avea instalate doua sisteme de operare Linux Ubuntu si Windows XP, software liber OpenOffice, programe freeware pentru invatarea limbii engleze si dictionare electronice gratuite oferind astfel o gama diversificata de aplicatii pentru care se pot folosi.

Impreuna cu scoala in India si depinzand de varsta elevilor se va crea o programa scoalara pentru intreg anul clasele fiind oferite ca si clase optionale nefiind notate de catre profesor.

Am ales India ca un punct de inceput fiind o tara cu o populatie de peste 1,3 miliarde de locuitori unde doar 8% din populatie stie sa utilizeze un calculator, avand convingerea ca o educatie moderna poate reduce abandonul scolar si poate oferi o sansa in plus elevilor pentru a avea o viata un pic mai buna.

"Green Education" este un proiect ce nu apartine de nicio asociatie sau organizatie fie chiar si non-guvernamentala, este o initiativa la nivel personal ce are ca scop strangerea de fonduri exclusiv de la persoane fizice si nu doreste colaborarea cu persoane juridice. Impreuna prin mici actiuni putem crea proiecte frumoase ce vor servi doar pentru scopul initial si un pentru a face publiciate unor terti.

Pentru primei faze a proiectului a fost nevoie de suma de 2000EUR (suma in care a fost inclusa cumpararea calculatoarelor in India de la o firma specializata in recliclarea electronicelor pe cale sa devina gunoi electronic, mobilarea laboratorului de informatica cu produse real´┐Żzate de mestesugari locali, materialul didactic necesar si alte cheltuieli aditionale). Pentru realizarea celei dea doua etape s-au strans 1000 EUR ce vor fi destinati pentru formarea a doi profesori intr-un centru de informatica in Bangalore (martie-aprilie 2013). Daca doresti sa vezi fotografii din India cu proiectul Green Education Project, le poti vizualiza intrand pe pagina de Facebook a proiectului.

 

Green Education Project | Stefan Jaleru | greeneducationproject@gmail.com
Design by: cornecoba.com